Σκιάθος

ΣκιάθοςΣκιάθοςΣκιάθοςΣκιάθος

 

Η Σκιάθος είναι ένα μικρό ελληνικό νησί στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Η Σκιάθος είναι το δυτικότερο νησί στο βόρειο Σποράδες. Διαθέτει άποψη, κομψότητα, πολιτισμό κοσμοπολίτικο αέρα, βραβευμένες παραλίες, πολυτελή ξενοδοχεία, νυχτερινή ζωή, υπέροχη φύση. Λίγο πιο πίσω από το συνωστισμό και την κίνηση των πολύβουων θέρετρων, το μαγευτικό νησί του Παπαδιαμάντη προσφέρει απλόχερα τις αμέτρητες και άγνωστες στους πολλούς χάρες του που θα τις δωρίσει απλόχερα, σε όσους το επιλέξουν για τις διακοπές τους και φυσικά έχουν διάθεση για εξερευνήσεις.

 

 

 

 

Ανατολικά της χερσονήσου του Πηλίου στη Μαγνησία στην ηπειρωτική χώρα και δυτικά της Σκοπέλου.
Υπάρχει μια τακτική υπηρεσία σκαφών στο νησί και τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων με αναχωρήσεις από τον Βόλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Τα πλοία λειτουργούν κυρίως από την Hellenic Seaways χρησιμοποιώντας τα ταχύπλοα πλοία Flying Cat καθώς και συμβατικά πλοία.
Ο εθνικός αερολιμένας του νησιού Σκιάθος βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού δίπλα σε λιμνοθάλασσα και ισθμό πεδινών που χωρίζει το νησί από τη χερσόνησο της Λαζαρέτας. Από το καλοκαίρι του 2011, το αεροδρόμιο της Σκιάθου εξυπηρετείται από τις πτήσεις της Olympic Air τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι ξένες αεροπορικές εταιρείες παρέχουν πτήσεις charter από μια σειρά αεροδρομίων σε ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Αυστρία, οι Κάτω Χώρες,
Ο σύγχρονος μεγάλος δρόμος εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής και νότιας ακτής. Οι στενότεροι δρόμοι, μερικά πλακόστρωτα και κάποια βρωμιά, φτάνουν στο εσωτερικό και στη βορειοδυτική ακτή. Υπάρχει τακτική, και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πολύ συχνή μεταφορά με λεωφορείο από την πόλη προς την παραλία Κουκουναριές στα νοτιοδυτικά.
Υπάρχουν 3 δρομολόγια λεωφορείων στο νησί. Η κεντρική διαδρομή είναι από την πρωτεύουσα μέχρι την παραλία Κουκουναριές που ταξιδεύει κατά μήκος της νότιας ακτής του νησιού. Υπάρχουν συνολικά 26 στάσεις λεωφορείων, με την παραλία Κουκουναριές να είναι η τελευταία στάση, αριθμός 26. Αυτή η διαδρομή λειτουργεί ένα στόλο πέντε πούλμαν, συχνά πέντε φορές την ώρα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου αιχμής όλη την ημέρα, αλλά μειώνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα . Η δεύτερη διαδρομή ξεκινάει από την πόλη της Σκιάθου, στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας με ωριαίο ημερήσιο χρονοδιάγραμμα και την τρίτη διαδρομή με λεωφορείο προς Ξάνεμο στη βόρεια ακτή με έξι δρομολόγια μετ ‘επιστροφής ημερησίως, και τα δύο λειτουργούν με μίνι λεωφορεία.