Παραλία Μυλοπόταμου – Τσαγκαράδα – Πήλιο

Παραλία Μυλοπόταμου – Τσαγκαράδα – ΠήλιοΠαραλία Μυλοπόταμου – Τσαγκαράδα – ΠήλιοΠαραλία Μυλοπόταμου – Τσαγκαράδα – Πήλιο

 

Η παραλία Μυλοπόταμος είναι ίσως η πιο γνωστή, αλλά και πάρα πολύ όμορφη παραλία του Πηλίου. Άμμο, ψιλό βοτσαλάκι, γαλαζοπράσινα νερά, αρκετό φυσικό ίσκιο, βράχια για βουτιές και εξερευνήσεις είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της. Είναι μια διπλή παραλία που την χωρίζει ένας χαρακτηριστικός βράχος που χρησιμεύει για πύλη διέλευσις από την μια παραλία στην άλλη. Στο ένα τμήμα της παραλίας υπάρχει beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά κατά την έντονη τουριστική περίοδο είναι δύσκολο να βρεις κάποια θέση, όχι μόνο στο beach bar, αλλά και στην υπόλοιπη παραλία.

 

 

Για να κολυμπήσεις στην παραλία, πρώτα θα φτάσεις στην Τσαγκαράδα και από τον κεντρικό δρόμο ακολουθείς τις πινακίδες για Μυλοπόταμο, Ο δρόμος τελειώνει σε ένα μεγάλο ευρύχωρο πάρκινγκ, αν πας Αύγουστο θα παρκάρεις πάρα πολύ πίσω από το πάρκινγκ, και παίρνεις το δρομάκι, 150 μέτρα περίπου, που καταλήγει στην παραλία.
Τους καλοκαιρινούς μήνες για να φτάσεις στην Τσαγκαράδα καλό είναι να διαλέξεις την διαδρομή από τα Χάνια Πηλίου και μετά για Κισσό Πηλίου. Η διαδρομή Χάνια - Κισσός τον χειμώνα είναι αποκλεισμένη και στην θέση της υπάρχουν οι πίστες του χιονοδρομικού κέντρου, στην διαδρομή αυτή μπορείς να δεις τους αναβατήρες τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η παραλία Μυλοπόταμος, εκτός από μπάνια το καλοκαίρι, είναι καταπληκτική και όταν δεν κάνεις μπάνιο. Όταν τα μποφόρ στο Αιγαίο είναι ανεβασμένα μπορείς να απολαύσεις σπετσοφάι πηλιου, με θέα τα κύματα, στα μαγαζάκια γύρο από την παραλία.