Όρος Άθως

Όρος ΆθωςΌρος ΆθωςΌρος Άθως

 

Μερικές φορές αναφέρεται ως Άθως (το «Άγιο Όρος»), το όνομα του βουνού των 2033μ. Κοντά στο νότιο άκρο της χερσονήσου, είχε το καθεστώς αυτόνομου κράτους για πάνω από 1.000 χρόνια. Διάσημο για τα αρχαία μοναστήρια του, το πρώτο από τα οποία χτίστηκε το 963 από τον Άγιο Αθανάσιο. Ο Άθως είναι το πιο δύσκολο τμήμα της Χαλκιδικής για επίσκεψη.

 

 

Όλες τα θηλυκά, συμπεριλαμβανομένων των θηλυκών ζώων, απαγορεύεται να περάσουν πέρα ​​από την Ουρανούπολη στην περιοχή των μοναχών. Οι άνδρες που επιθυμούν να επισκεφθούν πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια μέχρι έξι μήνες εκ των προτέρων, επιτρέποντάς τους να επισκεφθούν όχι περισσότερο από 4 ημέρες. Έχουν εκδοθεί καθημερινά μέχρι 120 άδειες για Έλληνες και 10 για αλλοδαπούς.
Μέχρι σήμερα 1.700 μοναχοί εξακολουθούν να ζουν υπό αυστηρό κανόνα στο Άγιο Όρος, χωρίς να επιτρέπεται σε καμία γυναίκα να φτάσει εκεί.
Η κρουαζιέρα θα ξεκινήσει στον Ορμό Παναγιάς, ένα πολύ μικρό χωριό. Περνώντας στη Σιθωνία θα φτάσετε στο χερσόνησο του Άθω. Κρουαζιέρες κατά μήκος της δυτικής ακτής έχετε την ευκαιρία να δείτε και να φωτογραφίσετε τους πιο μοναδικούς μοναχούς της Ευρώπης με τα εντυπωσιακά βυζαντινά μοναστήρια.
Τώρα μπορείτε να απολαύσετε το γραφικό χωριό Ουρανόπολις.
Πρέπει να δείτε το ανεξάρτητο κράτος στη μέση της Ελλάδας.
Πάρτε με λεωφορείο από τα ξενοδοχεία στον Όρμο Παναγιά – με καραβάκι στο χερσόνησο Άθως – που διασχίζει τη δυτική ακτή – διάλειμμα στην Ουρανούπολη – πίσω με Ζωντανή μουσική και χορευτές στον Όρμο Παναγιά και στο ξενοδοχείο.