Καβάλα – Φιλίπποι

Καβάλα – ΦιλίπποιΚαβάλα – ΦιλίπποιΚαβάλα – Φιλίπποι

 

Επισκεφθείτε την Καβάλα για να δείτε τα βυζαντινά και οθωμανικά κτίσματά της και να πιείτε τον καφέ στο «Imarett» (σπίτι του Μεχμέ Αλί, ο τελευταίος βασιλιάς της μεγάλης αιγυπτιακής δυναστείας) παρακολουθώντας την θέα στη θάλασσα από τη λεγόμενη Μπλε Πόλη και στη συνέχεια επισκεφτείτε Το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλοπόλεων της πόλης που γεννήθηκε το φεστιβάλ του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η αλήθεια του χριστιανισμού που πήρε μετά από λέξεις!

 

 

Η Καβάλα είναι μια πόλη στη βόρεια Ελλάδα, το κύριο λιμάνι της ανατολικής Μακεδονίας και η πρωτεύουσα της περιφερειακής μονάδας της Καβάλας. Βρίσκεται στον κόλπο της Καβάλας, απέναντι από τη Θάσο.
Ο Φίλιπποι ήταν μια πόλη στην ανατολική Μακεδονία, που ιδρύθηκε από τον Φίλιππο Β’ το 356 π.Χ. και εγκαταλείφθηκε τον 14ο αιώνα μετά την οθωμανική κατάκτηση. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, το 49 ή 50 μ.Χ., η πόλη επισκέφθηκε ο απόστολος Παύλος (Πράξεις 16: 9-10). Από τις Πράξεις των Αποστόλων (Πράξεις 16:12) και από την επιστολή προς τους Φιλιππηνούς (Φιλιππησίους 1: 1), οι πρώτοι Χριστιανοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Παύλος είχε ιδρύσει την κοινότητά τους.